Av Jan Rettedal

Det er snart pinse, og vi skal feire Åndens komme.

Av Kurt Urhaug

Mai er nasjonalmåneden. Vi markerer både vår frigjøring og vår grunnlov. Dette er viktige merkedager for hjemmet og fedrelandet. Vi har et fedreland med fredstid. Rundt oss er det krig og rykter om krig, men vi har friheten til å løfte vårt korsmerkte flagg til topp i alle våre hjem og offentlige bygg.

Av Synnøve Andersen

Etter ca. 3800 år fikk denne patriarken navnet sitt nevnt og skrevet i nyheter over hele verden fordi noen av disse folkene ville normalisere forholdet til hverandre.

Av Edvard Foss

I de fleste bygder, gjerne i nærheten av en kirke, står en bauta, et minnesmerke med et eller flere navn innrisset. Årstallene etter navnene er gjerne 1940 til 1945. Det er navn på menn og kvinner som forrige verdenskrig gav sitt liv for fredens sak. Noen omkom på havet, andre i konsentrasjonsleirer, andre igjen «falt i kamp» eller i tjeneste for hjemmefronten. Felles for dem alle er at de ofret sitt liv for vårt lands frihet.


På den nordlige delen av Israels lange kyststripe kommer vi til Akko. Den er omlag 25 km nord for Haifa. Den vakre byen Akko er en av verdens eldste byer og har et imponerende festningsverk. Her er det et mylder av ruiner som forteller om de ulike perioder av mennesker gjennom århundrer. Det er historie fra 3000 år før Kristus og gjør byen til UNESCOS verdensarvliste.

Underkategorier