Av Per Tvedten

«Kom til han, den levende stein, som vel ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud» 1 Pet. 2.4

 

Av Asbjørn Kvalbein

 «Jeg bærer Jesu merker på kroppen min,» skrev apostelen Paulus. (Gal 6:17) Han ble mobbet, trakassert, mishandlet og forfulgt. Det hadde satt sine spor som arr og sårmerker. Er sanne troende i dag kalt til å bære merkene fra Jesus?

 

Av Sigmund Måge

 ...han som er pantet på vår arv inntil eiendomsfolkets forløsning, til pris for Guds herlighet..Ef. 1, 14.

 ...og gi deres hjerter opplyste øyne, så dere kan forstå hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik på herlighet hans arv er blant de hellige. Ef. 1, 18

 Det å være arving til ett eller annet er ofte svært positivt. Enkelte personer arver fordi de er født til det. Andre arver fordi testator har nedfelt dette i sitt testamente.

Av Håkon C. Hartvedt

Våren har akkurat begynt å vise seg fram i april 2010. Men i Oddvars sjel er det steinmørk og tung vinter. Det ender med at han bestemmer seg for å drikke seg ihjel. Men så blir det sendt en SMS...

Den offisielle logoen til Israel 70 år.

Av Kurt Urhaug

Staten Israel ble gjenopprettet den 14.mai 1948. Etter den jødiske kalender feires dette i Israel 19.april. Har dette noen betydning for en kristen og en bibelleser? Jesus sa at vi skulle se og lære av fikentreet. «Lær en lignelse av fikentreet: Når grenene har fått sevje og bladene springer ut, da vet dere at sommeren er nær.» Mt 24,32.