I 1. Kongebok 17. kapittel kan vi lese om ravner som kom til profeten Elias med kjøtt og brød morgen og kveld. Helt utrolig. Likeså utrolig som det en kinesisk fange forteller i boka «En million mirakler», en bok om bibelsmugling til Kina.

«Den første tiden i fengslet fikk jeg bare en tynn, tynn suppe, nesten uten næring. Så en dag jeg snakket med Herren, sa jeg at det hadde vært fint om jeg kunne få et egg. Fire dager seinere – da hadde jeg nesten glemt den bønnen – våknet jeg og så at det lå et egg på gulvet

foran meg. Jeg tok det opp og skjønte at det var helt ekte, men jeg ante ikke hvor det kom fra. Jeg var så sulten at jeg skyndte meg å spise det. Etter så mange dager på vassen suppe, smakte det herlig.

Neste morgen lå det et nytt egg på samme stedet. Den natten holdt jeg meg våken for å se hvem det var som kom med egg til meg. Ved tretiden om morgenen hørte jeg en liten skrapelyd på gulvet, og jeg lå helt, helt stille. Da så jeg en mus trille et egg foran seg ut av et hull i muren, og plasserte det på samme sted som de andre. Så snuste den litt rundt og forsvant. Slik fortsatte det i flere dager. (...) Og Gud brukte en annen mus til å gi meg de deiligste epler (..) På vinteren kom en rotte med søtpoteter og nøtter.»

--

Gud er trofast – i dag som før!