Bananfluer kan være en sann sommerplage på ethvert kjøkken. Jeg har prøvd mye for å bli kvitt dem, men det beste rådet fikk jeg i år.
Et av barnebarna mine til meg: – Du skal legge en liten fruktbit i en kopp. Så legger du to lag tynn plastfolie over. Deretter stikker du en 9-10 små hull gjennom plasten. Jeg gjorde som hun foreslo, og dette virket. Til de grader. Etter kort tid var det minst 100 fluer nede i koppen.

Så begynte jeg å studere dem. Det begynte med at de satte seg på plasten oppå koppen. Så begynte de å gå rundt der oppe, fant et hull og smatt ned i koppen. Men noen vei ut igjen fant de ikke, selv om hullene var der fremdeles. Kanskje har det med lysbrytingen å gjøre?
Det kan sikkert mange av leserne mine svare bedre på enn jeg. Og hadde jeg latt dem bli værende der, hadde de nok dødd der i koppen.

Men det var ikke noe poeng for meg å døde dem, jeg ville bare ikke ha dem på kjøkkenet. Så når koppen var rimelig full, tok jeg koppen med meg ut på altanen, og lettet på plasten. De fleste bananfluene nyttet seg da raskt av denne muligheten til frihet, men ikke alle, før jeg måtte sette plasten på igjen.

Ser du det åndelige bildet? Vi er alle fanget av synden. Men vi får full frihet om vi flyr til Jesus før det er for seint. Du nytter vel sjansen?