– Min sønn, i dag skal du gå og arbeide i vingården....     Foto: ID 123998863 © Fabiobalbi | Dreamstime.com

Under friidretts-VM i Doha i Quatar nylig, gjentok 400 m hekk-vinner Karsten Warholm sin trener, Leif Olav Alnes, gang på gang dette utsagnet: «Godt gjort er bedre enn godt sagt!»

Det minner meg  om en historie jeg pleier å fortelle om fem kråker. De satt på en telefonlinje da to av dem bestemte seg og sa: – Nå flyr vi! Hvor mange kråker var det da igjen. Enkel matematikk sier da: 5-2=3. Det satt altså tre kråker igjen. Men det gjorde det ikke. Hvorfor det? Jo, fordi at de to som bestemte seg for å flyge ikke fløy likevel.

I Matteus 21, vers 28-31 står det: «Men hva mener dere om dette: En mann hadde to sønner. Han gikk til den ene og sa: Min sønn, i dag skal du gå og arbeide i vingården. Nei, jeg vil ikke, svarte han. Men senere angret han og gikk. Faren gikk så til den andre og bad ham om det samme. Han svarte: Ja, herre. Men han gikk ikke.  Hvem av disse to gjorde det faren ville?» Og da de svarte: «Den første»

Vi tar også med Jakob 2, 15-16: «Sett at en bror eller søster ikke har klær og mangler mat for dagen, og en av dere sier til dem: «Farvel, hold dere varme og spis dere mette» – hva hjelper det, dersom dere ikke gir dem det kroppen trenger? Slik er det også med troen: Har den ikke gjerninger, er den rett og slett død.»

Godt gjort er bedre enn godt sagt.