Jeg leste en historie. Om den er sann eller ikke, vet jeg ikke, men her er den, noe fritt gjengitt:

En mann ror en båt like ovenfor et fryktelig fossefall. Strømvirvlene holder på å gripe båten, får tak i den og river den med seg. Folk som står på stranden forskrekkes av det de ser. En roper: – Det er ute med ham! Men så er det en som klarer å kaste ut et tau som treffer båten. Da forandres situasjonen. Tidligere har folk ropt: – Ro alt du kan!! Men hva nå? Roper de fremdeles at han skal ro på for å nå stranden? Selvsagt ikke. Nei, nå lyder et mer eller mindre unisont rop: – Slipp årene! Ta tak i tauet!

– – –

Strever du for å bli en kristen? Kjemper du for å få livet ditt ut av syndestrømmen for å redde deg selv inn til det evige livet? Det nytter ikke. Det er helt forgjeves. Syndestrømmen er for sterk. Før eller siden vil du, om du fortsetter med å prøve å vinne frelse på denne måten, gå under. Men det er kastet ut et tau til frelse. Det kan du gripe tak i.

I Johs. 1,12 leser vi: «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.» Dette bibelordet har ledet mange til frelse, og gjør du som det sier og tar imot Jesus, blir du frelst du også – og får rett til å kalle deg et Guds barn.

Griper du tak i dette tauet?