I skaperverket har Gud lagt ned sitt vitnesbyrd. «Du fastsatte alle jordens grenser. Sommer og vinter – du har dannet dem.» Sal 74,17.

Et av de mange vårtegn er at snøen smelter. Store fjellvidder i landet vårt er ennå dekket av snø, mens i lavlandet kommer blomstene frem!

Vinteren kan være hard og kald. Jorden er frossen og snøen legger sine store mengder langs fjord og fjell. Men så kommer våren! Dagene blir lengre og solen blir varmere! Da smelter snøen og jorden blir vannet og det blir grønt og frodig på bakken.

Våre hjerter

På samme måten kan hjertene våre være. Det kan være tider hvor omgivelser kan være kalde. Det kan være ting hos oss selv som gir kulde og gir en hardt trampet hjertejord. Nedbøren kommer som snø og alt blir tildekket og frossent! Men snøen har den samme egenskap som regn og fuktighet, - det tar bare litt lengre tid!

Bibel og bønn smelter

Hva kan smelte et hardt og kaldt hjerte? Det er Guds Ord! «Ja, likesom regnet og snøen faller ned fra himmelen og ikke vender tilbake dit, men vanner jorden og får den til å bære og gro, så den gir såkorn til såmannen og brød til den som eter, slik skal mitt ord være, det som går ut av min munn...» Jes 55,10.

På samme måte som våren kommer med sitt lys og varme, og snøen smelter og vanner jorden og får den til å bære og gro, slik er Guds Ord! Det blir liv! Det er mange mennesker vi ber for som virker så kalde og upåvirket av Guds kall og innbydelse. De virker så fjerne fra Gud og kristendommen! Det er vinter i deres liv - kaldt og tildekket av snø og frost.

Både bønn og Guds Ord har den evne til å smelte! Glem derfor ikke å be, og vær raus med Guds Ord. Ha forventing til at Guds Ord kan smelte selv is og snø! På samme måten som Gud har gjort årstidene, slik også med menneskene! Vil tro at det kommer en vår for de vi ber for, at kulden og snøen forsvinner! Som snøen faller ned fra himmelen, slik skal mitt ord være, sier Herren! U