Denne saken fra Facebook forteller om ateistiske leger som kom til tro på forunderlig vis, midt i koronaforferdelsen i Italia. 

En lege i Lombardia forteller oss:
“ I mitt mørkeste mareritt, trodde jeg aldri at jeg skulle se og oppleve denne tingen som har skjedd her på sykehuset vårt de siste tre ukene.
Denne skrekken som vokste hver dag, var blitt umulig og vi hadde blitt ubrukelige!! Først var det bare noen få mennesker, deretter hundre. . og nå er vi ikke lenger leger, men UTVELGERE ... vi må bestemme hvem som skal LEVE, og hvem som skal DØ..ved å sende dem hjem selv om disse menneskene ærlig betalte skatt i Italia.

For to uker siden var jeg og mine medarbeidere ateister. Det var normen, å tro på vitenskap. Og vitenskap fjerner Guds nærvær!! Jeg lo alltid av foreldrene mine fordi de skulle til kirken.

En eldre pastor

For ni dager siden kom en 75 år gammel pastor hjem til oss med alvorlige pusteproblemer.
Han hadde en bibel, og han leste for de døende hver dag ved å holde dem hånden.
Vi var både mentalt og fysisk utslitte og bitre, men da vi hadde tid satte vi oss og lyttet.

Nå må vi innrømme det; som mennesker har vi nådd våre grenser, vi kan ikke gjøre noe! Flere og flere dør hver dag. Vi er utslitte, to av ledsagerne våre er døde og de andre står knapt. Vi har innsett at menneskets vitenskapelige kunnskap er begrenset og at vi trenger Gud! Vi begynte å be når vi hadde noen minutter.

Utrolig, men forankret ateist, vi kom til Gud og fant fred! Han hjelper oss å holde ut slik at vi kan ta oss av pasienter.

I går gikk den 75 år gamle hyrden bort ...vi var som aldri før (selv om vi har hatt 120 døde de siste tre ukene), FULLSTENDIG KNUST!! Fordi den gamle hyrden, mens han var hos oss, klarte å bringe FRED blant oss som jeg aldri hadde noe håp om å finne. Hyrden har gått til Herren, og vi følger snart. Jeg har ikke vært hjemme på seks dager, jeg vet ikke når jeg spiste for siste gang, og jeg innså så langt hvor ubrukelig jeg var på denne jorden.

Jeg vil tilby min hjelp til andre til mitt siste åndedrag.

Jeg er glad for å finne Gud og jeg vil tjene ham ved å hjelpe et medmenneske.. til mitt siste åndedrag.

(Artikkelen er hentet fra facebook. Så vi får ta den for det det er. Tankevekkende er den uansett. Det er all grunn til å tro at historien gjentar seg: I krisetider søker folk Gud.)