For veldig mange er Eurovision Song Contest, eller Melodi Grand prix, årets store begivenhet. Det gjelder artister, sceneshow, glitter og overdådige antrekk. Det er sjelden noe problematisk eller kontroversielt når vinneren av konkurransen blir annonsert. Årets Melodi Grand Prix ble noe annerledes.

Vinneren ble Netta Barzilai fra Israel. Fra scenen sier hun at hun elsker sitt land og forteller at neste gang blir sangkonkurransen i Jerusalem. Fra den stund ble hele vinnerlåten en politisk sak. Det er ikke noe annet land, artist eller vinnermelodi som ville ha opplevd dette. Årsaken  har å gjøre med Israel og Jerusalem. Mange politiske ledere, journalister og media ellers, omtaler Jerusalem som okkupert. Dette gjelder også FN og UNESCO.

Hvordan kan en gjøre denne urett? Det er heller ikke første gangen. Salmisten sier: «Herre, fri meg fra en løgnaktig leppe, fra en falsk tunge!»
(Sal 120,2.)

I bildet til høgre ser vi Netta Barzilai, men vi ser også det Israelske flagget. I midten på flagget ser vi Davids-stjernen. Denne stjernen var kong Davids logo. Siden den gang har stjernen fulgt det Israelske folket. Davidsstjernen finner vi på de gamle steinene etter synagogen i Kapernaum. I dag er stjernen blå og lagt på en hvit bakgrunn med to blå striper på hver side. Dette er mye mer enn bare det Israelske nasjonale flagget, - det er Bibelhistorie!

David var konge i Israel. I år 1006 f.Kr. inntok han byen ved å gå inn tunnelen ved Gihon-kilden.

David gjorde Jerusalem til hovedstad i det israelske rike og et hjem både for folket og for Israels Gud. Det var strategisk å gjøre Jerusalem til hovedstad, men mye mer Guds plan. «Men hans sønn vil jeg gi én stamme, for at min tjener David alltid må ha en lampe brennende for mitt åsyn i Jerusalem, den byen jeg har utvalgt meg for å la mitt navn bo der.» (1.Kong 11,36.)

På tempelområdet i Jerusalem står i dag muslimenes Klippedom og Al-Aksa moske. Dette er det samme område som kong David kjøpte av Ornan. «Så gav David til Ornan seks hundre sekel gull etter vekt for stedet. Og David bygde der et alter for Herren og ofret brennoffer og fredsoffer.» (1.Krøn 21,25).

Davidsstjernen har en bibelhistorie, men den har også med kommende begivenheter å gjøre. Jerusalem er et vitnesbyrd om den kommende Messias. «Jeg, Jesus, har sendt min engel for å vitne om dette for dere i menighetene. Jeg er Davids rotskudd og ætt, den klare morgenstjerne.» (Åp 22,16.)