Tomt korsAv Carstein Line

«Fra Arkivet - Evangelistens julehefte 1935»

 

Det finnes dem som har gått i årevis og søkt, kjempet og spurt: Hvordan kan jeg bli frelst?

 

Noen har kjempet så lenge at de har mistet troen på at de noensinne kan bli det. Andre har gott det opp for alltid og mene de har spottet Den Hellige Ånd, eller er utvalgt til å gå fortapt. Ja, så sier mange av disse stakkars syndbetyngende sjeler.

 

Hva er årsaken til at de går på denne måten? Har de ikke søkt alvorlig nok? Er det ærlighet som mangler? Er det evnene til å ta en bestemmelse som mangler? Er det synd som står i veien? Til alt dette kan su sikkert svare ærlig «nei».

 

Årsaken er denne. DU ser på feil plass!

 

Din sjels øyne er på søken dagen lang. Men de søker på feil plass. Du ser kun inn i deg selv. Og der inne i deg selv ser du intet godt. Der inne i deg selv ser du intet å bygge din frelse på. Det er det samme hvor meget du forbedrer deg, du blir ikke bedre. Det er det samme hvor meget du tar deg sammen, det skjer ingen forandring med deg. Det er det samme hvor du vender deg etter hjelp, der kommer ingen hjelp. Er ikke dette sant? Jo, sier du, det er akkurat som jeg har det.

Vil du bli frelst?

Om jeg vil, det er nettopp derfor jeg leser denne artikkel. For overskriften passer for meg. Det står igjen en ting for deg å prøve. Og mislykkes det, er det ingen frelse for deg. Hva er det? Det er å se!

I all din søken har du aldri ennå vendt ditt øye til korset! Jo, sier du. Men jeg sier: Det har du ikke! Du har nok vært på visitt der en og annen gang. Men du har ikke bestemt deg for å slå deg ned ved korset for alltid.

Derfor er mitt råd til deg: Se til korset. Du er sikker så trett av å se på deg selv. Kan du ikke se ut fra deg selg og se på HAM?

Gå en tur inn i Getsemane. Se et hode bøyet. Se et ansikt vætet av blod. Se inn i det ansikt, og du vil høre han sier: «For din skyld!»

Gå med ham til domstolen. Se en bøyet rygg som er så martret at alle hans ben kan telles. Se om hans panne en krone av torner. Bøy deg ned og spør: Hvorfor lider du dette, Jesus? Han vil svare deg: «For din skyld!» Han er såret for dine overtredelser. Knust for dine misgjerninger. Straffen lå på ham.

Følg med på Via Dolorosa. Ser du et kors på hans sønderflengte rygg? Ser du han bærer litt mer enn korset? Ser du ikke at nettopp dine synder lå på ham? Ser du et kors reises? Ser du han henger der? Hører du hans rop i gudløshet? Hvorfor? Jeg betaler din skyld og soner din synd. Jeg går inn i din plass helt og fullt. Til og med tar jeg på meg din synds følger, og må fortapes bort fra Guds åsyn.

Alt dette har jeg ikke gjort for min skyld, men for din skyld. Nettopp for slike som deg,- som ikke får det til! Nettopp slike som deg,- som ingen ting har å komme med. Nettopp slike som deg,- som har gitt opp alt håp om frelse. Det var for deg jeg døde!

Og så skal du få lov å synge med der ved korset og synger:

Intet kan jeg bringe deg,

til ditt kors jeg klynger meg.

Fattig i meg selg jeg er,

hjelpeløs til nåden ser!

Klippe du som brast for meg,

la meg gjemme meg i deg!