av Steinar Handeland.

Ble jødene virkelig jaget ut av store deler av gamle-Jerusalem i 1948 av staten Jordan? Ja, det var da araberne tok hele Vestbredden fra jødene!

For det var det såkalte "Vestbredden" England ville bruke på jødenes kjerneland JUDEA OG SAMARIA! Og sør i Judea ligger Jerusalem. Da hadde Jerusalem vært på jødiske hender siden 1920 og San Remo-avtalen. England hjalp Jordan med å okkupere "Vestbredden" og brukte sin "splitt og hersk" - politikk!

Jeg sitter med bilder foran meg fra 1948 i Jerusalem og Jordanske soldater som jager unge og gamle jøder ut av byen - med våpen, som kveg! Der er den store Ben Porat Yosef-synagogen i Gamlebyen idet den sprenges i luften. Hele det Jødiske kvartal i Jerusalem ble lagt i grus. 60 synagoger ble knust eller rasert av den muslimske, jordanske okkupasjon på ca 9 måneder til februar 1949. Jødene hadde på ca 30 år allerede bygget mye i Jerusalem, nå ble det knust og folket drevet ut.

Hvorfor jaget de muslimske araberne i Jordan ut jødene i denne etniske rensningen? Hadde ikke jødene fått Balfour-erklæringen og San Remo-avtalen som England i Det Britiske Mandat var forpliktet på? Betydde general Allenby sin seier over det store, muslimske Ottomanske riket ikke noe mer, enda 1. verdenskrig hadde knust Tyrkia? Hadde Churchill brakt England i et dilemma ved å gi bort 77 % av jødenes gamle Israel til en ny arabisk stat, Jordan, på Kairomøtet i 1921? Ville heller England ha olje og fri reise til Asia, India og Australia, gjennom Midtøsten med båt og jernbane, enn å holde fast på folkerett-vedtaket fra San Remo? Hadde ikke Folkeforbundet vedtatt 22. juli 1922 i artikkel 6 at: "England skal ha plikt til å tilrettelegge for jødisk innvandring og bosetting i Mandat-området"? Jo, så visselig!

Det Britiske Mandat skulle gi et "Nasjonalhjem for jøder", så jøder fra hele verden skulle få en plass på jorden som var deres, og ikke bli jaget hit og dit! Like fullt måtte jødene søke England fra 1922 til 1948 om å få komme inn i Israel, som England kalte Palestina. Sviket var bare det at nå satte England små kvoter på 8 - 15.000 sjeler som skulle få komme inn hvert år, av alle millioner som ønsket å få komme hjem til Israel?

Enda verre ble det da Jordanerne, sammen med 4 andre muslimske land, angrep fattige jøder og et folk uten annet en håndvåpen. Så Jerusalem ble tatt og okkupert av jordanerne i 19 år - til juni 1967 og "lynkrigen" kom! Det var Sovjet, Syria og Egypt som prøvde å utslette jødene i en storkrig. Men muslimene og kommunistene tapte noe jammerlig etter bare 6 dager: På 3 dager tok Israel Jerusalem og på 6 dager var hele Golan, Gallilea, Samaria, Judea, Negev, Gaza og Sinai på jødiske hender! Sensasjonen var et faktum: Israel hadde vunnet en storkrig ingen trodde var mulig! Jødeland var sammenhengende fra nord til sør!

Og Jerusalem lå ikke lenger nedtrådt av hedningefolk - og hedningenes tider var i ferd med å renne ut, som Jesus sa i Luk. 21,24!

Ser du at det profetiske ord blir oppfylt med Jerusalem?