Finnmarks-reportasje

Bladet Evangelisten har gjennom årene hatt flere turer til Finnmark og arrangert møter og samlinger. Det har vært egne talere og sangere med,- til berikelse og oppbyggelse!

Den siste uken i mai var undertegnede invitert til Kirkenes og Vadsø. Som førstereisegutt til Finnmark var dette en opplevelse!

Predikanten har verdens beste oppgave! En får reise rundt og oppleve nye steder og sett seg rundt i mange bygder og byer! En møter alltid kjekke og gode mennesker! Sammen får vi dele vitnesbyrdet, fellesskapet og Guds ord. Kan det tenkes noe større oppgave?

MidnightSunKirkenesMidtnattsolen var en opplevelse! Solskinn midt på natten! Aldri før har jeg gått med solbriller hele døgnet! En ble noe døgnvill, og kjente seg litt kveldstrøtt på formiddagen! Det var ingen gatelykter som ble tent om kvelden i Kirkenes eller i Vadsø sentrum, og heller ikke den samme sjarmen med å tenne levende lys på verandaen i kveldsmørket.

Midtnattsolen minner meg om det som står i bibelen at «natt skal ikke være mer.» En forstår litt av Elias Blix sang:

Å, eg veit meg eit land Langt der oppe mot nord, Med ei lysande strand Mellom høgfjell og fjord. Der eg gjerne er gjest, Der mitt hjarta er fest Med dei finaste, finaste band: Å, eg minnest, å eg minnest, å eg minnest så vel dette land! Å, eg minnest, å eg minnest, å eg minnest så vel dette land!

Rikt fellesskap

Den største opplevelsen og forventingen er å samles på bedehuset og dele fellesskapet om Ordet, sangen og vitnesbyrdet. En kjenner på stor takknemlighet å oppleve at en lengter etter å komme sammen og høre forkynnelse av Guds Ord. Det er rikt å se en trofast venneflokk som kommer sammen og ber til Gud.

Landet vårt hadde sett anderledes ut om ikke det var for de trofaste venneflokkene som samles på bedehus og andre forsamlinger. Det er de foldede hender som holder landet vårt oppe og er vern for større ulykker og farer. Dette er nasjonen vår sitt håp!

På Betania Kirkenes var det både kvartett og duett som deltok med sang. Det ble en festreise med Guds Ord og kaffe på hvert møte!

I helgen gikk festreisen langs Verangerfjorden, Vestre Jakobselv og Vadsø! Det første møte ble på Misjonssenteret som eies av ImF Finnmark. Leirstedet skal denne sommeren markere 50 års jubileum! Mange hundre barn og unge samles hvert år til leir på Misjonssenteret! I Vadsø står bedehuset «Betesta» som har både lagsarbeid og søndagskole. Det er ukentlige møter med bønn og forkynnelse!

For undertegnede var det første gang i Finnmark, men en ble tydelig gjenkjent via Bladet Evangelisten. Bladet var kjent og mange abonnenter gav utrykk for at Evangelisten hadde alltid vært i deres hjem! Bladet har stor betydning og det var en glede hver gang det lå i postkassen!

Det er alltid kjekt å få tilbakemeldinger hvor en vet at Bladet er til både oppbyggelse og berikelse! Dette betyr mye både for utgivere og administrasjon!

Siden det var lyst hele døgnet og fuglene sang kontinuerlig, var det naturlig å ta frem fuglearter som er omtalt i Bibelen. «Spør himmelens fugler, de skal si deg det.» Job 12,7.

Takk til alle som la alt praktisk til rette for turen! Takk for forbønn og omtanke!

Kurt Urhaug