Nylig kunne vi lese i nyhetsoppdateringene i media at de aller fleste elevene som søkte videregående skule i Vestland fylke i år, allerede i første inntak fikk vite at de får begynne på den linjen som var deres førstevalg. Tallene som er offentliggjort viser at det var 19.957 elever som søkte, og av disse kommer hele 16.818 elever inn der de har ønsket seg mest. Fantastisk for dem som får oppleve dette, men det gjelder dessverre ikke alle.

Slik er det ikke i Guds rike. Der har du faktisk mulighet til å velge på øverste hylle, om du ikke alt har gjort det. Jesus har en vidåpen dør for alle som vil komme inn i Guds rike. En må bare komme, som en er, med sin synd og elendighet, for den som kommer til Jesus blir ikke vist bort.

Men kreves det da ikke poeng for å komme inn?  Jo, men verken du eller jeg har nok, eller vil klare å få nok om vi strever aldri så mye. Men Jesus har vunnet plassen for oss, og Han vil lede oss og gi oss alt vi trenger, så vi klarer å fullføre – helt fram.

Hvorfor da velge noe dårligere? Verken verden, andre makter, filosofier eller religioner kan tilby deg noe som er i nærheten. I oss selv står vi til stryk, men i Jesus fullfører vi med beste «karakter» fordi at når vi har tatt imot Ham, er det Hans liv som blir vurdert, ikke vårt.