Jeg sitter og ser på et Scanpix/Ap-foto i et avisutklipp som jeg sakset for snart 20 år siden.
Bildet viser en skinnbibel med et dypt opprevet sår på framsiden. Ved første øyenkast skulle en tro at noen hadde lagt Bibelen på et bord og så tatt et skrujern eller lignende og hakket løs. Men historien er mye mer dramatisk enn det, og her kommer den.

Den maltrakterte Bibelen skyldes en sinnsforvirret mor som skjøt mot sin 16-år gamle sønn, med haglgevær og på kloss hold, mens han var på et ungdomsmøte i kirken. Det hun ikke regnet med var at skuddet traff Bibelen han holdt foran seg, og som utrolig nok absorberte skuddet. – Hadde han ikke holdt den, ville han sannsynligvis ha dødd av skadene, uttalte sheriffen i Lee County, Larry King, til pressen. Nå fikk gutten bare mindre skader av de få haglene som Bibelen ikke klarte å absorbere.
--
Bibelen redder liv om ikke alltid fysisk slik som i historien ovenfor. En herlig historie, og det finnes andre, som for eksempel historien om da et hus brente ned med alt innbo og en bibel igjen, uskadd. Men det beste med Bibelen er likevel at den har berget mange fra evig fortapelse ved å vise folk veien til evig liv ved tro på Jesus Kristus.