«En bønnevekkelse er en forløper for sjelevekkelse.»

 Ordene tilhører den tidligere lederen for Ungdom i Oppdrag, Alf Magnus, og ble sagt i et innlegg han hadde i «Oslo Symposium 2017». Et utrolig viktig ord i vår tid.

I boken «Timen», utgitt på Logos Forlag i 1988, skriver Aril Edvardsen: «For et par generasjoner siden hadde folk en arbeidsdag på ca. 12 timer. Den gang brukte de kristne mere tid til bønn.

Martin Luther brukte 3 timer til daglig bønn for alt han hadde å gjøre. Susanna Wesley, mor til John, Charles og 17 andre barn, fant tid til å be en time hver dag. David Brainard, den hellige og gudgrepne misjonæren, sa det slik: «En time sammen med den ubegrensede Gud, overgår all fornøyelse og glede i denne lave verden».

Alle Guds tjenere som en gang har vært med på  forandre historiens gang i bygder, byer, nasjoner og generasjoner, har vært menn som har tilbrakt tid med Herren Jesus i bønn. Det er nok å trekke fram navn som Wesley, Carrey, Taylor, Finney – bare for å nevne noen få.»

- - -

Inspirert av dette begynte jeg å be mye mer enn jeg pleide. Siden har morgenstunden alene med Herren blitt enda lenger.

Jeg skjønner nå godt hva David Brainard snakker om. Denne utvidede tiden med Herren har velsignet og styrket mitt liv og min tjeneste - mer enn jeg trodde det var mulig.