En merkelig overskrift synes du kanskje. Det er vel ingen som ønsker å gå fortapt. Likevel blir dette en forferdelig realitet for altfor mange. En trenger ikke å gjøre noe for at det skal skje. Gjør en ikke noe med det skjer det, på samme måte som at du drukner om du er ute på dypt vann lenge nok uten redningsvest. Uansett hvor flink du er til å svømme, vil du til slutt gå under om ikke noen redder deg.

Men fortvil ikke. Julen, som vi nettopp har lagt bak oss, sitt budskap er at det finnes en redningsmann.

- - -

Det mest kjente bibelordet, som med rette er kalt «Den lille bibel» taler om både frelse og fortapelse. Har du tenkt på det? Det står jo slik: «For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.» Her tales det helt direkte om at du går fortapt om du ikke tror på Jesus, men at du får evig liv ved å ta imot ham.

- - -

En prest uttalte nylig: «Jeg har ikke møtt kollegaer eller noen på studiet som sier at de tro på helvete.» Det er farlig mangel på gudsfrykt. Gud er hellig og Lukas 12,5 sier om Ham:

«Jeg skal vise dere hvem dere skal frykte: Frykt ham som først kan slå i hjel og så har makt til å kaste i helvete. Ja, jeg sier dere: Det er ham dere skal frykte!»